

האמרה לפיה יין משמח לבב אנוש, נכונה במיוחד עבור תחום האירועים. אורחים המגיעים לאירוע מסוים, מצפים לראות בו יין איכותי שיאפשר להם להשתחרר, לשמוח וליהנות. הבחירה של יין לאירוע היא אחת החשובות כאשר מרכיבים את התפריט האלכוהולי של הערב, כך שחשוב לקבל החלטה מושכלת. אספנו עבורכם מספר טיפים שיסייעו לכם לקבל את ההחלטה הטובה ביותר לקראת האירוע.
כמות האורחים וסוג האוכל
בעת יצירה של תפריט יין לאירוע, חשוב להתאים אותו למספר האורחים המשוער, תוך כדי שמתחשבים גם במשקאות אלכוהוליים נוספים שיוצעו לאורחים. אי אפשר תמיד לדעת בדיוק כמה ישתה כל אורח, מן הסתם, אבל כן אפשר לנסות ולהעריך את הכמות. בנוסף לכך, את משקל היין רצוי מאד להתאים למשקל האוכל, בעיקר מבחינת ה"כבדות". במילים אחרות: אם הארוחה מוגדרת ככבדה, גם היין שמלווה אותה רצוי שיהיה כזה. כדי לקבל את ההחלטה הנכונה, מומלץ להתבונן על התפריט. אם מגישים דגים, פסטות, מנות עוף או סלטים, יין לבן המוגש צונן מהווה פתרון מצוין. מאכלים דוגמת סטייקים או בשר אדום יתאימו ליינות אדומים וכבדים יותר. לשלב הקינוחים, כדוגמה אפשרית נוספת, מומלץ להקדיש את היינות המתוקים או המבעבעים יותר.
שאלת הכשרות
אתם עורכים את האירוע שלכם בתחומי מדינת ישראל, ולכן סביר מאד להניח שחלק ניכר מהאורחים שלכם ייצפו לקבל יינות כשרים. את דרגת הכשרות של יין ניתן לברר בצורה פשוטה, מטבע הדברים, כאשר מומלץ שלא להכניס לתפריט האיכות יינות שאינם כשרים. רק כך אפשר ליישר קו עם רצון האורחים ולהבטיח שלא יהיו אורחים שלא ילגמו מהיין, פשוט מכיוון שהוא לא מתאים לדרגת הכשרות לה הם מצפים.
ואיך אפשר בלי האיכות?
הבחירות השונות במסגרת תכנון אירוע נועדו לאפשר בו רק את הטופ של הטופ. אורחי האירוע וודאי יצפו ליין משובח ואיכותי, שכל לגימה שלו תהיה חוויה של ממש. מנגד, מרבית האורחים יוכלו לזהות יינות שאינם איכותיים, דבר שעשוי לפגום ברושם הכללי שנוצר אצל קהל האורחים, שכן ידוע הרי שהאוכל והשתייה מהווים את אחד מכרטיסי הביקור החשובים ביותר בכל אירוע.
במעמד הבחירה, אפשר בהחלט גם לקחת בחשבון את הטעם האישי של המארגנים. מומלץ לבצע את הבחירה לאחר שטועמים את היינות בצורה ישירה. נכון, על טעם ועל ריח אין מה להתווכח, אך המציאות מראה שרוב הטועמים מסכימים לגבי שאלת האיכות של יין מסוים.